piątek, 5 maja 2017

Delikatny deserek z nasion chia i mleka kokosowego...

Przyznaje się, że mistrzem wypieków to ja nie jestem i nigdy nie będę...
Ale takie deserki na raz to moja specjalność i moi domownicy zawsze są zadowoleni.
Przepis na deser który dzisiaj Wam prezentuję przygotowałam już jakiś czas temu ale wiem, że zrobię go pewnie jeszcze nie raz. Tylko dodatki będą przeróżne. Bo w mojej kuchni przede wszystkim stawiam na wyobraźnię i smak...

Deser z nasionami chia i mlekiem kokosowym jest super szybki w przygotowaniu. Należy pamiętać tylko o tym aby wieczór poprzedzający podanie namoczyć nasiona w mleku kokosowym i odstawić na całą noc do lodówki.


Składniki (2 porcje): 
300 ml mleczka kokosowe, 3 łyżki nasion chia,
1 mango, 1 banan, 1 łyżeczka tartej gorzkiej czekolady

Jak widać deser bez dodatku cukru...


Przygotowanie:
Dzień przed planowym podaniem deseru namocz nasiona chia w mleku kokosowym i odstaw do lodówki. 
Mango i banana zmiel blenderem. Odstaw kilka kawałków owoców do dekoracji.
Do przygotowanych salaterek lub słoiczków wyłóż masę owocową, pudding z chia i znowu masę owocową. Tak przygotowany deser podawaj udekorowany kawałkami owoców posypany tartą czekoladą.



Powyżej opcja puddingu z chia przekładanego musem z mango i  malin. Deser posypany serduszkami z białej czekoladą...
 
Smacznego...

12 komentarzy:

  1. Cudowna prezentacja :-) Nie dość że zdrowy to na dodatek pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny deserek! A wypieków - jak wszystkiego - można się nauczyć:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Deser wygląda rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentuje się rewelacyjnie i na pewno smakuje nieziemsko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Co za wspaniały deser. Chętnie bym zjadła jedną porcję :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha. Uwielbiam desery z nasionami chia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O mamuniu, jak to bajecznie wygląda! I musiało być pyszne...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)